Qui som

Delibera es una organización formada por un equipo interdisciplinario que se ha especializado en el diseño y aplicación de procesos participativos, en metodologías para la transparencia y en herramientas para elaborar balances de economía del bien común. Además, dispone de un grupo de colaboradores que permite enfrentarse a proyectos sobre diversas temáticas y diferentes magnitudes.

Missió

de acuerdo

Objectius específics

  • Contribuir a potenciar la deliberación como una práctica y cambio cultural en los procesos de participación (presenciales y/o telemáticos) de la sociedad civil y las autoridades públicas que trabajan para la transformación social, avanzando para obtener resultados específicos y consensos.
  • Promover la deliberación en los espacios de reflexión, toma de decisiones y diseño de políticas públicas para que la metodología deliberativa permita procesos inclusivos en cooperación con autoridades públicas.
  • Promover procesos de participación transparentes y orientados a resultados, para mejorar la eficacia de transformación social de los actores políticos y sociales.
  • Proyectar la deliberación en países de la zona Euro-Mediterranea, incorporando los métodos participativos en los proyectos de la Entidad y ofreciendo las metodologías a las redes y partners internacionales.

Equip

Martí Olivella. – Administrador únic de Delibera – SPI

Llicenciat en Ciències de la Comunicació per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Ha estat cofundador i director del Centre d’Estudis Joan Bardina, d’EcoConcern i de Nova, Centre per a la Innovació Social. Organitzador del Fòrum Català per Repensar la Societat. Assessor, durant 4 anys, en temes de participació i continguts del web del Fòrum Universal de les Cultures Barcelona 2004. Assessor en el procés participatiu de l’Agenda 21 de Barcelona. Coordinador de sistemes de participació del Projecte pilot sobre participació ciutadana en l’aplicació de l’Agenda 21 Local (Diputació de Barcelona i Universitat de Barcelona). Ideador, implantador i impulsor, de Delibera®, sistema integral de participació.

Daniel Duocastella Muntada. Projectes

Llicenciat en Sociologia per la per la Universitat Autònoma de Barcelona. Especialitzat en Tècniques d’Investigació Social Aplicades (TISA).

Té experiència en coordinació de projectes de participació en totes les fases: disseny, gestió i dinamització de processos de participació (Projectes Educatius de Ciutat, Plans de Sostenibilitat, Plans de Mobilitat Urbana, Plans d’Ordenació Urbanística, etc.). Ha desenvolupat i dinamitzat projectes de voluntariat, gent gran i sensibilització. Així mateix, ha dut a terme tasques de disseny, elaboració i dinamització del Pla Local d’Inclusió Social de Manresa. A nivell de formació, s’ha especialitzat en participació i en tècniques de recerca social multiestratègiques.

Alba Puy Samper – Projectes

Llicenciada en Sociologia per la Universitat Autònoma de Barcelona

Ha coordinat projectes de participació ciutadana i processos deliberatius en diversos municipis i àmbits (Plans Directors de Participació Ciutadana, Plans Locals de Joventut, projectes de definició i ordenació urbanística, creació d’òrgans de participació permanent, etc). Té experiència en l’acció comunitària i la dinamització veïnal i associativa en diferents municipis (Sant Feliu de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Montornès del Vallès), així com també en l’àmbit de la cooperació descentralitzada i el foment del municipalisme. Ha participat en formacions en participació ciutadana i dinamització comunitària per a joves.

Carme Tarrida Bonet. Adjunta a gerència. Gestió i administració

Diplomada en infermeria per la UB i Llicenciada en infermeria per la European University

Ha estat treballant a la sanitat assistencial durant 18 anys i des del 1998 a l’associació Nova, Centre per a la Innovació Social, dinamitzant els fòrums de Salut, Educació i Relacions Intergeneracionals del Fòrum Català per Repensar la Societat. Participà en la creació de Delibera -Serveis de Participació Interactiva a on actualment desenvolupa tasques d’adjunta a gerència i responsable d’administració.

Col·laboradors/es

Luca Gervasoni Vila. Projectes

Llicenciat en Ciències Polítiques i de l’administració (UPF). Postgraduat en la International University Albert Schweitzer Fundation i la Associació d’Amics de la ONU d’Espanya: Expert Universitari en el Sistema de les Nacions Unides

Dinamitzador de diversos projectes de participació. Aporta a l’equip una àmplia experiència en el camp de la democràcia participativa.

Felip Daza. Projectes

Llicenciat en Ciències Polítiques i de l’administració (UPF). Màster en Relacions Internacionals (UAB-CIDOB)

Experiència en gestió de diagnosis participatives. Ha treballat dinamitzant processos en països en vies de transició política.

Tatiana Sibilia. Projectes de sociocràcia i comunicació no violenta.

Mestra titulada d’Educació Primària, formació com a mestra Waldorf i formadora certificada pel Centre Internacional de Comunicació No Violenta

Va començar a treballar en l’àmbit de l’educació al 1996, el qual ha anat complementant amb l’àmbit del desenvolupament personal, el cos i els moviments socials. Des de 2008 facilita grups d’estudi i grups de pràctiques, tallers i cursos al voltant de la Comunicació No Violenta.

Lina María González - Projectes Compra Pública i Observatori Drets Humans i Empreses a la Mediterrània (ODHE).

Historiadora de la Universidad Nacional de Colombia i Doctorada en Sociologia per la Universitat de Barcelona, amb el suport de l’Institut Català per la Pau.

Ha enfocat les seves investigacions en els moviments socials sindicalistes, camperols i indígenes, especialment. També s’ha especialitzat en analitzar les dinàmiques de la violència paramilitar a Colombia i la privatització de l’ús de la força/seguretat per part d’agents no estatals. El treball d’investigació acadèmica l’ha combinat amb la coordinació i gestió de projectes en organitzacions del tercer sector enfocats a analitzar la problemàtica de les afectacions de les empreses transnacionals en els Drets Humans.